14 Şubat 2014 Cuma

Double Exposure - New York + London

              Daniella Zalcman. Washington doğumlu, Columbia Üniversitesi mimarlık mezunu ve Wall Street Journal'da bağımsız fotoğrafçılık yapıyor. New York'tan Londra'ya taşındıktan sonra, kendi fikrince dünyanın en fotojenik bu iki şehrini çift pozlamalarla aynı kağıtta harmanlamak istemiş Zalcman. New York'taki son ve Londra'daki ilk ayından çıkma bu kareler pahalı fotoğraf makineleriyle çekilmiş değil, hepsi telefon kamerasından. Çift pozlamayı yeni yeni deneyip, anlamaya çalışan biri olarak New York + London serisine hayran kaldım. Şehir yaşamından uzaklaşır gibi olanlara bire bir bu seçki. Tadını çıkarın.


10 Şubat 2014 Pazartesi

Sarah Orgen'la Harikalar Diyarına

              Hadiii saklamayın. Hepiniz hayatınızda size çocukluğunuz boyunca her adımda eşlik etmiş o masalsılığı arıyorsunuz. Fareyi ata çeviren değnekten ayaklarınızı yerden kesecek peri tozuna, masalların hayalgücümüze ilmek ilmek işlediği güzellikler zaman geçtikçe yok oluyor. 

              Böyle düşünceler beynimi ele geçirdiğinde beni en mutlu eden şey "mixed media" kolaj çalışmalarına bakmak. Genelde sürreal olan bu çalışmalar kolaj konseptinin etkisinden midir bilmem, pek bir çılgın oluyorlar.

4 Şubat 2014 Salı

WTJ - 1. Hafta

           İlk haftaya gecikmeli başladık. Sınavlar, boğaz ağrısı ve çeviriler derken WTJ'yi ihmal ettim birazcık, affola.