25 Kasım 2013 Pazartesi

Kısa - Antennae Galaxies

         Nasa dün Instagram sayfasında Anten Gökadaları'nın en güncel ve en başarılı çekilmiş fotoğrafını paylaştı. 

22 Kasım 2013 Cuma

Anamorfik Illüzyonist: Felice Varini

Bazı şeyler sebepsiz hoşunuza gider. Kendinizle ve fikirlerinizle bağdaştırmadan, bir aidiyet hissetmeden, öyle çok da hayran kalmadan, yalnızca gözünüze hitap ettiği için bakar durursunuz bu tür çalışmalara. Belki de verilen emekten çok fikri doğuran akla saygı duyduğunuzdandır. Felice Varini’nin çalışmalarına dair düşündüğüm bu.

Varini 1952 İsviçre doğumlu, Paris’te yaşıyor. Baştan aşağı perspektif odaklı, minimalist ve geometrik çizimleriyle tanınıyor. Verini’nin kanvası, şöyle bir etrafınıza baktığınızda gözünüze takılan herhangi bir yapı ya da bir yüzey olabilir çünkü sanatçı kelimenin tam anlamıyla şehrin içine çiziyor resimlerini.

14 Kasım 2013 Perşembe

Sinestezi - PNDB

Yeni hedefim nörolojik ve psikolojik durum ve bozukluklarla ilgili bir seriye başlamak. Öyle çeşitli ve ilgi çekici durumlar/hastalıklar var ki, onlarca insana başarılı eserler yaratmaları için ilham kaynağı yahut aracı olmuşlar.

            Bahsedeceğim ilk nörolojik durum sinestezi. Sinestezi için özellikle hastalık demek istemedim, çünkü araştırdığım ve kafamda canlandırabildiğim kadarıyla bir hastalık ya da bozukluktan çok, nörolojik bir farklılık bu bahsettiğimiz. Nasıl gözümüzün bozuk olduğunu, böyle bir ihtimalden haberdar olduğumuz için farkedebiliyorsak; nasıl benim için kırmızı buysa, ve emin olmamakla beraber herkesin kırmızısının benimkiyle aynı olduğunu düşünüyorsam; ya da nasıl kimimiz sağlak, kimimiz solaksa, sinesteziye sahip olanlar da belki simsiyah yazılmış bu yazının her harfini başka bir rengörüyor, ya da kelimeler ve isimler tat alma duyularını uyarıyor ve ben buraya kitap yazdığımda, ağızlarında yumurta tadı beliriyor.

4 Kasım 2013 Pazartesi

Alive Without Breath - Akrilik Sualtı

Şimdiye kadarki sekiz yazı içinden, girişini yazması en zor olanı bu oldu. Çünkü böyle bir tekniği nasıl sınıflandırmak doğru olur bir türlü karar veremedim.

Söz konusu teknik akrilik boya, epoksi reçine ve bolca el emeği, göz nuru istiyor.